Keltaiset pokkarit sarjassa ilmestyvät: Niko Kazantzakisin KERRO MINULLE, ZORBAS, Graham Greenen HILJAINEN AMERIKKALAINEN, Alberto Moravian KESKIPÄIVÄN AAVE, Kurt Vonnegutin JUMALA TEITÄ SIUNATKOON, HERRA ROSEWATER eli Helmiä sioille, Ernest Hemingwayn JA AURINKO NOUSEE, Toni Morrisonin MINUN KANSANI, MINUN RAKKAANI, John Steinbeckin YSTÄVYYDEN TALO, Kazuo Ishiguron PITKÄN PÄIVÄN ILTA, Alice Munron KERJÄLÄISTYTTÖ ja Thomas Mannin KUOLEMA VENETSIASSA.

Kirja-alan tuoteryhmistä pokkareiden myynti kasvaa eniten − vuonna 2008 kasvu oli lähes 20 %. Kolme miljoonaa suomalaista on joskus ostanut pokkarin ja viimeisen vuoden aikana luku oli lähes kaksi miljoonaa.

Kasvu jatkuu myös tänä vuonna: nykyinen taloudellinen tilanne suosii pokkaria, sillä tärkeimmät ostopäätökseen vaikuttavat seikat ovat edullisuus, pokkarin pieni koko sekä monipuolinen valikoima.

−Keltaiset pokkarit tuovat erinomaisen lisän kasvavaan pokkarivalikoimaan. Tunnettu Keltainen kirjasto -brändi takaa myös pokkareiden suurkuluttajille korkeatasoisen lukunautinnon. Keltaisten pokkareiden uutuusvalikoimasta löytyy sekä jännitystä että suuria tunteita herättäviä lukuromaaneja, Tammen kustannusjohtaja Annamari Arrakoski kertoo.

Keltaisina pokkareina ilmestyy Keltaisen kirjaston teoksia, joista on pitkään toivottu uusia painoksia tai joiden julkaisu on tullut esimerkiksi elokuvasovitusten kautta uudelleen ajankohtaiseksi. Pokkarimuodossa on mahdollista pitää kirjailijan tuotantoa laajemmin saatavana.

Keltaisiin pokkareihin on suunniteltu uudet kannet, joiden tekijöinä ovat graafikot Jussi Kaakinen, Laura Lyytinen, Timo Mänttäri ja Markko Taina. Sarja-asun on suunnitellut Markko Taina alkuperäisen Keltaisen kirjaston hengessä.

Keltaista kirjastoa ilmestyi sekä kova- että pehmeäkantisina 1970-luvun loppuun saakka, mutta nyt Keltaiset pokkarit ilmestyvät ensi kertaa omana taskukirjasarjanaan. Maaliskuun kymmenen ensimmäisen taskukirjan jälkeen lisää Keltaisia pokkareita ilmestyy syksyllä 2009.