”Etelä-Suomen Sanomissa irtisanomiset kohdistuvat yli 57-vuotiaisiin, sanoo Nieminen Journalistiliiton sivulla julkaistussa tiedotteessa.

”Lahdessa työnantaja näyttää jatkavan Kauppalehdessä ja A-lehdissä aloitettua linjaa, joka tuo väistämättä mieleen sanan ikärasismi.”

Nelosen uutisten työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan tiistaina kello 16.00.

Arto Niemisen mukaan ulosmarsseja voi ymmärtää, huolimatta siitä että niistä voi olla juridisia seuraamuksia.

Sanoma-konsernin televisiokanava aikoo vähentää tai osa-aikaistaa jopa 35 työntekijää, mikä vastaa vajaata puolta uutisten työntekijöistä. Yhtiön mukaan kyse ei ole taantuman aiheuttamista säästötarpeista, vaan pitkäaikaisesta rakenneratkaisusta.

Nelosen uutisten luottamusmiehen Tomi Peurakosken mukaan vähennyksen suuruus on järkytys. Joka toisen työntekijän vähennys ei voi olla vaikuttamatta uutistoiminnan laatuun, hän sanoo.

”Nelosen supistukset ovat tässä tilanteessa täysin ylimitoitettuja”, sanoo Nieminen. ”Väen reagointi on tässä mielessä täysin ymmärrettävää.”

Myös Etelä-Suomen Sanomien toimittajat marssivat tiistaina iltapäivällä ulos työpaikaltaan vastalauseena yhdeksän hengen irtisanomisille, joilla on työnantajan mukaan tarkoitus sopeutua ilmoitusmyynnin heikkenemiseen.

Toimitusosastossa on 65 henkilöä. Pääluottamusmies Markus Luukkosen mukaan irtisanomiset olivat työntekijöille tyrmistys.