Ihmisten kanavauskollisuus on vahvaa. Päivittäin kuunnellaan keskimäärin 1,5 kanavaa. Viikon aikana kuunneltujen kanavien määrä nousee 2,7:ään. Molemmat luvut noudattelevat samaa

Suomalaiset ovat edelleen radiokansaa. Lähes 80 prosenttia suomalaisista kuuntelee radiota päivittäin. Viikoittain radio tavoittaa 95 % Suomen kansasta. Tiedot ilmenevät Finnpanelin tekemästä Kansallisesta Radiotutkimuksesta vuodelta 2008.

-Radion suosio jatkuu vuodesta toiseen. Se on erityisen mielenkiintoista nykyaikana, kun tiedonvälitys ja viihdemaailma saavat koko ajan uusia muotoja, kertoo Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Sandell.

Radionkuuntelukeinot ovat viime vuosina monipuolistuneet. Yhä useampi, viikoittain joka kymmenes, kuuntelee radiota perinteisen pöytäradion lisäksi internetin välityksellä. Matkapuhelinta radion kuuntelemiseen puolestaan käyttää viikoittain 7 % suomalaisista.