Ketjulla on yhtiöt myös Tukholmassa ja Pietarissa. Vuoden 2009 loppuun mennessä B9 aikoo laajentua lisäksi Moskovaan, Baltian maihin, Puolaan, Tanskaan ja Norjaan. B9 Groupin toimitusjohtajana toimii J-P Rautamaa.

”Merkittävä tarve tällaiselle palvelulle on ollut olemassa jo pidemmän aikaa. Suomalaisista TOP500-yrityksistä neljännes pitää päämarkkina-alueenaan Itämeren aluetta. Ruotsissa suuruusluokka on sama. Nämä yritykset saavat kauttamme parempaa tietoutta kohdemarkkinoista ja niiden toimintatavoista, markkinoinnin nopeampaa toimeenpanoa sekä läpinäkyvämpää tulosten seurantaa”, B9 Groupin toimitusjohtaja J-P Rautamaa sanoo.

”Markkinoinnin ja markkinointiviestinnän toimiala tunnetaan talouden ilmapuntarina. Siksi on erityisen hienoa olla nyt synnyttämässä uusia, tarpeellisia palveluinnovaatioita. Niin yhtiöryhmämme nykyasiakkaat kuin ketjun uudet asiakkaat saavat kauttamme paikallisosaamista ja tehokkaita palveluita, joilla asiakkaiden myyntiä voidaan kaikkina aikoina tukea ja kasvattaa”, toteaa Salomaa Yhtiöiden toimitusjohtaja Mirjami Mäkinen.

Taustalla nimekäs joukko markkinointikonkareita

B9:n taustalla on joukko nimekkäitä toimijoita. B9 Groupin toimitusjohtaja ja pääomistaja J-P Rautamaa työskenteli aiemmin kansainvälisen mainostoimistoketju Publiciksen Suomen toimintojen johtajana neljän vuoden ajan. Hän on toiminut markkinointialan yrittäjänä 1990-luvunalusta.

Salomaa Yhtiöihin kuuluvat Adsekin lisäksi muun muassa Pohjoismaiden suurin markkinointitoimisto SEK & GREY ja Suomen suurin mediatoimisto Dagmar. Yhtiöryhmän asiakkaista merkittävä osa toimii kansainvälisillä markkinoilla.

Tuoreen ketjun avainhenkilöitä ovat muun muassa B9 Stockholmin toimitusjohtaja, osakas Jari Dujsel, Suomen yhtiön Adsek B9:n toimitusjohtaja Heikki Veijola, Pietarin Promaco B9:n johto, Kai ja Martti Hahl sekä B9:n luova johtaja Mats Utberg, joka on yksi palkituimmista ruotsalaisen mainonnan suunnittelijoista.