Toimittajat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Helsingin Sanomat kirjoitti seksuaalisesta häirinnästä sunnuntaisivuillaan 27. tammikuuta 2008. Kirjoituksessa mainittiin nimien ja kuvien kanssa seitsemän mieskansanedustajaa, joiden väitettiin käyttäytyneen sopimattomasti naisia kohtaan.

Kirjoituksessa mainituista kansanedustajista Lyly Rajala (kok) ja Lauri Oinonen (kesk) tekivät kirjoituksesta tutkintapyynnön poliisille.

Heistä vain Lyly Rajala on oikeudenkäynnissä asianomistajan eli mahdollisen rikoksen uhrin asemassa, koska Oinonen perui esitutkinnan aikana rangaistusvaatimuksensa.

Poliisi epäili myös vastaavan päätoimittajan Janne Virkkusen syyllistyneen päätoimittajarikkomukseen. Syyttäjän mukaan Virkkunen ei laiminlyönyt johto- tai valvontavelvollisuuttaan, minkä vuoksi häntä vastaan ei nostettu syytettä.

Lue HS:n uutinen