Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n kustantaman Kanavan päätoimittaja Seppo Zetterberg jää eläkkeelle vuoden vaihteessa. Uudeksi päätoimittajaksi on yhtiön hallitus nimittänyt VTT, dosentti Ville Pernaan, 34, Turun yliopistosta.

Pernaa on poliittisen historian tutkija, jonka keskeinen tutkimuskohde on Suomen lähihistoria. Hän on väitellyt Suomen ja Neuvostoliiton kulttuurisuhteista ja tutkinut sittemmin mm. suomalaisen koulutuspolitiikan historiaa sekä politiikan mediajulkisuuden muutosta.

Ville Pernaa on perehtynyt mediamaailmaan politiikan ja median suhteita käsittelevissä tutkimuksissaan ja toimiessaan Ylessä politiikan ja vaalien kommentaattorina. Hän tutkii parhaillaan politiikan journalismin muuttumista ja kirjoittaa Ylen tv-uutisten historiateosta.

Pernaan mukaan Kanava on ainutlaatuinen osa suomalaista mediakenttää: “Ellei Kanavaa olisi olemassa, sitä olisi mahdotonta keksiä ja tuoda 2000-luvun markkinoille. Kanavan lukijaprofiili saa nostamaan hattua ja päätoimittajana tavoitteeni on pitää huoli siitä, että jatkossakin Kanavaa lukevat ihmiset, jotka tietävät ja päättävät asioista.”

Ville Pernaa aloittaa työnsä Kanavassa 1.6.2009. Alkuvuoden vt. päätoimittajana työskentelee Kanavan toimitussihteeri Pertti Suvanto.