Toimittaja Kalle Schönbergin laatimassa uutisessa 25.11.2008 kerrotaan, että Venäjän yhteys- ja kommunikaatiotarkastusvirasto varoittaa Vedomosti-lehteä oikeustoimimilla valtiotieteilijä Jevgeni Gontmaherin kirjoituksesta. Tiedemies arvelee, että Venäjän poliittinen järjestelmä voi olla kykenemätön toimimaan uhkaavan talouskriisin ratkaisijana.

Venäjän johto varoittaa tiedotusvälineitä lietsomasta paniikkia. Pääministeri Vladimir Putin on kehottanut edes käyttämästä kriisi-sanaa.

Venäjän syyttäjälaitos on ilmoittanut tekevänsä Venäjän alueellisissa tiedotusvälineissä tarkastuksia, joiden tarkoituksena on selvittää, levitetäänkö niissä väärä tietoa kriisin vaikutuksista ja lietsotaanko paniikkia. Syyttäjät epäilevät, että väärien tietojen levittämisestä esimerkiksi pankkien tilanteesta voidaan yrittää käyttää kilpailukeinona tai yritysvaltauksissa, Kaleva kirjoittaa.