Tuomariston mukaan Just Add on korkeatasoinen yrityslehti, jonka jutuista moni kiinnostaa muitakin kuin Kemiran yhteistyökumppaneita. Lehden äänensävy on ulkoiselle lehdelle sopivan asiallinen ja moderni. Lehti on business-like, mutta silti ystävällinen. Uskottavuus ja hyväntuulisuus on yhdistetty onnistuneesti. Vahva graafinen ote näkyy. Just Add ilmestyy englanniksi ja suomeksi.

Muut tässä ryhmässä palkitut lehdet olivat Gummeruksen sivistyneeksi kulttuurilehdeksi tituleerattu asiakaslehti Gustafva sekä Helsingin yliopiston taidokkaasti kirjoitettu ja formatoitu Yliopisto.

Henkilöstölehtien sarjassa ykkössijalle nostettu Skanskan Tiimi on lämminhenkinen ja puhutteleva. Siinä on tietoa ja tunnetta sopivassa suhteessa. Lehti kunnioittaa Skanskan työntekijöitä ja lehdellä on toimialalle yllättävän raikas ote.

Muut henkilöstölehtisarjassa palkitut lehdet olivat Kone Oyj:n ammattimainen ja visuaalisesti hallittu henkilöstölehti Move sekä työntekijät hyvin esille nostava Nurminen Logistics Oyj:n Nurminen Nyt.

Lehtipäivä on ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n vuosittain järjestämä tapahtuma, jossa palkitaan lehtikatsaukseen ilmoittautuneista lehdistä parhaat. Riippumaton tuomaristo lukee, analysoi ja puntaroi lehdet tarkasti ja antaa jokaiselle lehtiarvioon osallistuvalle yritykselle yksityiskohtaisen raportin lehdestä. Yrityksillä ja yhteisöillä on arviosta merkittävä hyöty lehtiensä kehittämistyössä. Moni saapuu arvioon vuosittain ja käyttää raporttia osana työnsä arviointimittaristoa. Tänä vuonna lehtiä ilmoittautui katsaukseen 61. Ensimmäistä kertaa mukaan otettiin asiakaslehdet.

Lehdet arvioitiin kouluarvosanalla 4-10. Heikon arvosanan sai 5 lehteä, välttävän arvosanan sai 14 lehteä, tyydyttävän 24, hyvän 13 ja vain 5 lehteä sai kiitettävän arvosanan. Tuomaristo löysi paljon paljon kehittämiskohteita miltei kaikista lehdistä, myös niistä, jotka ylsivät parhaiden joukkoon. Raatiin kuuluivat toimitusjohtaja Kirsi Poikolainen Fondamenta Media Oy:stä, Mediatalo Reportterin toimittaja ja lehtikonsultti Jarno Forssell, ulkoasutuomareina toimivat graafiset suunnittelijat Teemu Ollikainen ja Timo Berry Suunnittelutoimisto BOTHista.

Tänä vuonna raati kiinnitti huomiota lehtien journalistisen sisällön tasoon, jossa on edelleen paljon parantamista. ”Lehtikatsauksen perusteella suomalaisen asiakaslehden taso näyttää olevan selvästi parempi kuin henkilöstölehtien yleinen taso. Jopa saman yrityksen sisällä asiakasta lukijana tunnutaan arvostavan enemmän kuin omaa työntekijää. Asiakaslehtiin käytetään myös selvästi enemmän rahaa kuin henkilöstölehtiin. Tämä ei silti välttämättä näy lopputuloksessa onnistumisena. Pienen budjetin lehtikin voi olla laadukas, jos resurssit käytetään oikeisiin asioihin”, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Kirsi Poikolainen. Lähes kaikkien lehtien rakenteessa ja ulkoasussa on runsaasti kehitettävää.

Suomessa ilmestyy Aikakauslehtien liiton ja Itella Oyj:n vuoden 2007 tilaston mukaan noin 3800 erilaista lehteä. Ryhmässä asiakaslehdet oli 165 nimikettä, ammatti- ja järjestölehtien ryhmässä on 1892 nimikettä ja ryhmässä muut vajaa 1150 lehteä. Yleisö- ja mielipidelehtiä on noin 560. Suurella osalla yrityksistä, joissa on satoja työntekijöitä, on joko painettu tai verkkopohjainen henkilöstölehti. Painetulla lehdellä on edelleen hyvin vahva asema paitsi yritysviestinnän välineenä.