Hakijat ovat Teuvo Arolainen, Kari Hippi, Erkki Hujanen, Pertti Julkunen, Johanna Korhonen, Lauri Kotilainen, Auli Leskinen, Eeva Mäntymäki, Susanna Niinivaara, Antti Oksanen, Tuomo Pietiläinen, Hanna Rajalahti, Voitto Ruohonen, Pertti Rönkkö, Markku Salomaa, Jouni Tervo, Pasi Toivonen, Leena Tähtinen ja Ismo Virta.

-Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että hakijamäärä kasvoi ja että hakijajoukko on monipuolinen ja ansioitunut, sanoo tiedotusopin laitoksen johtaja, professori Heikki Luostarinen.

Vierailuprofessuurin tavoitteena on lähentää toisiinsa journalistiikan kentän ammattilaisten kokemusta sekä journalismin opetusta ja tutkimusta. Virkaa hoitamaan valitaan omalla alallaan ansioituneita journalisteja, jotka pystyvät antamaan merkittävän panoksen oman alansa ja sen opetuksen kehittämiseen.

Viisivuotisen lahjoitusviran rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö ja viran hoitaja valitaan vuodeksi kerrallaan. Vierailuprofessuurin ensimmäinen haltija oli nykyisin Hufvudstadsbladetin päätoimittajana työskentelevä Hannu Olkinuora. Parhaillaan professorina toimii Helsingin Sanomain kulttuuritoimituksen esimies Heikki Hellman.

Vierailuprofessuuria haki ensimmäisenä vuonna 21 ja toisena vuonna 12 journalistia.