AVOIN KIRJE

Journalistiliiton henkilöstön mielestä Journalistiliitto on työnantajana oikeudenmukainen, moraalinen ja solidaarinen.

Paheksumme voimakkaasti liiton lehden entisen päätoimittajan ja hänen eräiden työtovereidensa julkisuuteen syöttämää keskustelua, jossa tosiasioita vääristellen annetaan liitosta ja sen johdosta täysin väärä kuva. Journalistiliittoa on syytetty julkisuudessa epädemokraattisuudesta, salailusta ja rahojen tuhlaamisesta virkistykseen. Meidän tuntemamme liitto ei ole sellainen.

Vääristynyt kuva Journalistiliiton edunvalvonnasta ja järjestötoiminnasta voi johtua siitä, että viime aikoina liiton lehti on käsitellyt näitä aiheita puutteellisesti, virheellisin pohjatiedoin ja jopa tosiasioita vääristellen.

Vaadimme, että Johanna Korhonen erotetaan Journalistiliiton jäsenyydestä liittoa vahingoittavan toiminnan takia.

Helsingissä 23.10.2008

Journalistiliiton työntekijät:

Valtteri Aaltonen Jarmo Häkkinen Päivi Isoniemi Arja Katila Sanna Kivinen Tuire Leppänen Marianne Leskinen Mari Metsikkö Marja Palmunen Arja Penttonen Kaarina Riekkinen Tea Sahlberg Anne Salonen Petri Savolainen

Johanna Korhonen perusti oman toimittajaliiton, lue HS:n uutinen