Voittajien valintaprosessin aloittavat esituomaristot, jotka arvioivat kampanjoiden toimivuutta kampanjaselosteiden pohjalta. Jatkoon päässeiden kampanjoiden shortlista julkistetaan marraskuussa. TNS Gallup tutkii shortlistalle päässeet kilpailutyöt kohderyhmää mahdollisimman hyvin vastaavalla otoksella. Voittajat valitsee alan monipuolista asiantuntemusta edustava ylituomaristo, jonka puheenjohtajana toimivat vuorovuosina AdProfit-kilpailun järjestäjien edustajat. Voittajat julkistetaan tammikuussa 2009.

AdProfit on kampanjoiden tuloksellisuutta mittaava mainosalan kilpailu, jonka tehtävänä on tukea tavoitteellista markkinointiviestintää. AdProfit on taloudellisesti merkittävin suomalainen mainosalan palkinto: kummankin sarjan voittaja saa 16 800 euroa. Menestyneet kampanjat esitellään joka toinen vuosi ilmestyvässä AdProfit-kirjassa.

Vuoden 2007 AdProftin paras lanseeraus oli HK Potku “Sopivasti tulinen pikaruoka”. Parhaaksi kampanjaksi valittiin Kokoomuksen Eduskuntavaalikampanja 2007.

AdProfit-kilpailun järjestävät Aikakauslehtien Liitto, IAB Finland, Mainostajien Liitto, Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL, Outdoor Finland – Suomen Ulkomainosliitto, Sanomalehtien Liitto, Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto, Suomen Radioiden Liitto ja Suomen Televisioiden Liitto.