YLE ja NordicWorld ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla NordicWorld saa hoitaakseen YLEn kansainvälisen ohjelmamyynnin.

NordicWorld on yhteispohjoismainen myyntiorganisaatio, joka vastaa Pohjoismaiden suurimpiin kuuluvien tv-yhtiöiden ohjelmamyynnistä kansainvälisillä markkinoilla. Nyt sopimuksen tehneen YLEn lisäksi NordicWorld hoitaa Ruotsin TV4:n, Norjan yleisradioyhtiön NRK:n, Norjan suurimman kaupallisen tv-yhtiön TV 2:n sekä Suomen MTV3:n kansainvälistä ohjelmamyyntiä.

”NordicWorld on YLElle vahva yhteistyökumppani, joka tuntee perin pohjin alan kansainväliset markkinat”, Asia- ja Kulttuuri-YLEn ohjelmistopäällikkö Ingegerd Pesonen toteaa.

NordicWorldin valikoimaan kuuluu draamatuotantoja, lastenohjelmia sekä laaja kirjo asiaohjelmia ajankohtaistuotannoista ja dokumenteistalifestyleen. YLEltä NordicWorld ottaa kansainväliseen levitykseen kaikki ne ohjelmat, joihin YLEllä on tekijäoikeudet ja joilla on myyntipotentiaalia.