Anna sähkölehdelle suomenkielinen nimi!

Kuten Mediaviikossa julkistettiin alkuviikosta, sähköinen lehti tulee sarjatuotantoon ensi vuonna. Sen esittely on vuorossa tämän syksyn aikana. Vaikka uutuutta on odoteltu jo vuosia, niin lopulta se kuitenkin tulee. Teknologia on sen verran haasteellista, että kehitystyö vie oman aikansa. Lukijat ovat vaativia. Heille voi tarjota vain sellaista, joka pystyy tulostuksessaan yltämään nykyisten taulutelevisioiden tasolle. Keveydessään laite on jo niin miellyttävä, että sitä voi pidellä sylissä jopa vessassa, mihin nykyiset paperilehden puolestapuhuhat usein viittaavat.

Jos ja kun Plastic Logic sekä muut sen kilpailijat tämän laitteen saavat markkinoille, Suomessa koittaa paperiteolisuudelle ja metsätaloudelle valitettavasti tosi ankeat ajat. Näitä tuotantolaitoksia tullaan sulkemaan, mistä on saatu jo esimakua tänä syksynä Suomessa. Paperin kulutus supistuu ennätystahtia. Ennakoin, että jo viiden vuoden kuluttua olemme kokonaan toisenlaisessa mediamaailmassa kuin nyt. Viisas varautuu tähän heti eikä sitten kun laivat eivät enää saavukaan satamiimme noutamaan paperilasteja.

Tarkemmin ajateltuna muutoksessa on hyviä puolia. Ihmisten elämä tulee helpommaksi tiedonsaannin osalta, journalismi muuttuu personoiduksi tiedontuottamiseksi, mainostaminen profiloituu tarkemmaksi, kustannuksia säästetään ja ympäristöä suojellaan. Siis mitäpä enää kuin toivomaan joulupukilta että se toisi ehkä jo seuraavana jouluna oman sähköisen lehden.

Mikä sähkölehden suomenkieliseksi nimeksi? Ehdota!

Tälle uutuudelle ei ole muuten kunnollista suomenkielistä nimeä. Antakaa nimiehdotuksia keskustelupalstalla tämän jutun lopussa!

Lue Mediaviikon juttu aiheesta