Helsingin Sanomain Säätiö on myöntänyt Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksen tutkimusryhmälle 909 000 euroa tutkimusaiheeseen nimeltä Kohti kiinnostavaa journalismia.
Hankkeen tarkoituksena on kehittää yleisötutkimuksen avulla keinoja, joilla sanomalehti nettisivustoineen kiinnostaisi tuleviakin lukijapolvia. Tutkimusryhmää johtaa professori Heikki Luostarinen, kertoo sanomalehti Kaleva.

Helsingin yliopiston viestinnän laitos sai 850 000 euron apurahan koulutukseen. Laitokselle perustetaan syksyllä 2009 kansainvälinen media-alan maisteriohjelma. Englanninkielisessä ohjelmassa aloittaa 14 opiskelijaa, joista puolet tulee ulkomailta.

Huomattavan 180 000 euron apurahan sai myös Kansalliskirjasto. Kolmivuotisen apurahan turvin kansalliskirjasto pystyy konservoimaan ja digitalisoimaan erään maailman suurimmista keskiaikaisten käsikirjoitusfragmenttien kokoelmista.