Tänä vuonna 40 täyttävällä Alcances-festivaalilla nähdään Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion Matka, Arto Halosen Pyhän kirjan varjo, Mika Ronkaisen Huutajat – Screaming Men, Alvaro Pardon Edén Pastora – Komentaja Nolla, Tuija Halttusen Mielen tila, Erkko Lyytisen Puhdistus ja Pia Andellin Hetket jotka jäivät. Festivaalin erikoisvieraana on Pirjo Honkasalo, jonka elokuvista Cádizissa nähdään Mysterion, Tanjuska ja 7 perkelettä sekä Atman. Taiteen tohtori, ohjaaja Jouko Aaltonen on kirjoittanut festivaalin esittelyluetteloon artikkelin suomalaisen dokumenttielokuvan historiasta ja dosentti Alfonso Padilla artikkelin Pirjo Honkasalon taiteilijakuvasta.

Cádizin kaupunki esittelee tulevina vuosina suomalaista kulttuuria monesta näkökulmasta ja usean taiteen lajin voimin. Suomalaisen dokumenttielokuvan sarja saa jatkoa myös neljän seuraavan vuoden aikana.

Cádizin tapahtuman jälkeen Suomen Madridin instituutti esittää osan suomalaisdokumenteista Complutense-yliopiston elokuvasarjassa Madridissa.

Elokuvavalinnat on tehnyt Alcances-festivaalin taiteelliseen johtoon kuuluva elokuvakriitikko Javier Miranda. Suomen elokuvasäätiö on vastannut suomalaisen dokumenttielokuvasarjan järjestelyistä yhdessä Suomen Madridin kulttuuri-instituutin ja Iberialais-Amerikkalaisen Säätiön kanssa.