Euroopan parlamentti haluaa tehdä toimintansa kansalaisille mahdollisimman avoimeksi ja ymmärrettäväksi. Tällä kanavalla pyritään tuomaan parlamentin toiminta lähemmäs kansalaisia uudenaikaisella ja luovalla tavalla.

EuroparlTV mahdollistaa paremmin monikieliset lähetykset ja on kustannustehokkaampi kuin perinteiset kanavat.

EuroparlTV:n lähetyksiä voi katsoa joko Windows Median tai Flash 9:n kautta. Kaikki ohjelmat tullaan kääntämään yli 20 kielelle, mikä on ainutlaatuista maailmassa. Jotkut ohjelmista ovat dubattuja, toiset tekstitettyjä. Europarltv pyrkii myös mahdollisimman laajaan vuorovaikutukseen katsojien kanssa. Katsojat voivat ilmaista mielipiteensä kanavien tarjonnasta sekä vaikuttaa kanavien tarjontaan.

Kanavan vuosittainen budjetti on noin yhdeksnän miljoonaa euroa. Suurin osa tästä summasta menee ohjelmien tuottamiseen ja kääntämiseen, loput internetsivuston ylläpitoon, kehittämiseen sekä kanavan markkinointiin.