Viestilehdet Oy tuo marraskuussa markkinoille uuden aikakauslehden, joka on suunnattu metsänomistajille sekä kaikille metsästä kiinnostuneilleja luonnossa viihtyville suomalaisille.

“Suomessa on 300 000 vähintään viiden hehtaarin suuruista metsätilaa, ja yksityisiä metsänomistajia on puolisen miljoonaa. Tähän joukkoon mahtuu nykyään hyvin monenlaisia metsänomistajia”, toteaa Viestilehdet Oy:n toimitusjohtaja Heikki Laurinen.

Tutkimusten mukaan metsä ei merkitse ainoastaan taloudellista turvaa ja tulonlähdettä. Metsä on tunne-elämysten ja hyvinvoinnin lähde. Sen omistajuuteen liittyy usein myös vahva tietoisuus ylisukupolvisista perinteistä.

Uusi lehti käsittelee monipuolisesti metsän hyöty- ja virkistyskäyttöä sekä esimerkiksi ruokaa, sisustamista, terveyttä ja liikuntaa. Jokaisessa numerossa on myös ajankohtaista asiaa puumarkkinoista ja tuoreinta tutkimustietoa.

“Uusi lehti ei ole suunnattu ainoastaan metsänomistajille. Lehti tarjoaa tietoa ja elämyksiä metsän ja luonnon aarteita arvostaville suomalaisille, asuivatpa nämä kaupungissa, taajamissa tai maaseudulla. Aarre-nimisen aikakauslehden elämäntyyli- ja hyötyaineisto palvelee sekä mies- että naislukijoita. Aarre haluaa olla myös mielipidefoorumi ajankohtaiselle metsäkeskustelulle”, kertoo Heikki Laurinen.

Aarre-lehden päätoimittajaksi on nimitetty FM, MBA Mari Ikonen. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus aikakauslehtialalta, viimeksi Yhtyneiden Kuvalehtien julkaiseman Maalla-lehden päätoimittajana.

Aarre-lehden ensimmäinen numero ilmestyy marraskuun puolivälissä. Vuonna 2008 lehdestä ilmestyy kaksi numeroa ja vuonna 2009 kymmenen numeroa. Jatkossa lehti ilmestyy kerran kuussa.