Viherjuuren brändin uudelleen käyttöön ottanut viestintäalan pieni pörssiyhtiö Evia Oyj ei ole kyennyt nostamaan toimintaansa kannattavaksi. Tämän vuoden kuluneet kuusi kuukautta ovat tuoneet vain lisää tappioita myynnin vähentyessä. Henkilöstömäärän supistuksetkaan eivät ole auttaneet. Loppuvuoden heikkenevistä markkinanäkymistä huolimatta yhtiö uskoo pääsevänsä loppuvuonna pinnalle.

Viherjuuren uusasiakashankinta ja myynti jäivät kokonaisuutena huhti-kesäkuussa tavoitteista. Asiakkuuksissa ei tapahtunut olennaisia muutoksia, mutta uusasiakashankinta ja myynti jäivät tietyllä osa-alueella tavoitteista. Tulos jäi siksi budjetoitua heikommaksi, Evia Oyj:n toimitusjohtaja Jari Torvelainen kertoo.

Marraskuussa 2007 uudelleen käyttöön otetun Viherjuuri-brändin lanseeraustoimet jatkuivat kevään aikana, ja brändi on otettu hyvin vastaan, Torvelainen toteaa.

Asiakasrakenteen, tilauskannan ja vahvemman brändin perusteella loppuvuoden myynnin yhtiö ennakoi alan epävarmemmista suhdannenäkymistä huolimatta olevan edellisen vuoden tasolla. Loppuvuoden tuloksen yhtiö odottaa olevan positiivinen.

Yhtiön liikevaihto kesäkuun loppuun mennessä oli 3,84 miljoonaa euroa, mikä on 21,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Liiketulos oli miinuksella 510 000 euroa. Puolen vuoden tulos heikkeni 105 prosenttia edellisvuodesta. Kesäkuun lopussa työntekijämäärä oli 59 ja vuotta aiemmin se oli 71.

Evian 2. osavuosikatsaus