–Tavoitteenamme on kasvattaa ja kehittää liiketoimintaamme Suomessa, ja Hannu Vuolalla on siihen tarvittava osaaminen ja kokemus. Hän on pitkään toiminut rahoitusalalla sekä haastavissa viestintätehtävissä, JKL Groupin konsernijohtaja Anders Kempe sanoo.

Hannu Vuola
Hannu Vuola

Ennen Sampo Pankkia Vuola on toiminut yli kymmenen vuoden ajan toimittajana sekä liiketoiminnan kehittämistehtävissä Evli Pankissa. Vuosina 2002–2007 hän toimi Sampo Groupin viestintäjohtajana.

Kauppalehden haastattelema Hannu Vuola kertoo, että ei oikeastaan saanut tarpeekseen Sampo Pankista, jolla oli mittava tietotekniikkaongelma hiljakkoin. “Uusi duuni on sellainen, että siihen ei voinut sanoa ei”, hän kertoo.

Hän arvioi viestinnän onnistumista varovaisesti.

“Vähän vielä turhan aikaista miettiä sitä. Haluan ottaa siihen kunnolla etäisyyttä. Me tehtiin paljon asioita oikein, me tehtiin myös asioita väärin. Silloin kun ongelmat ovat tuota luokkaa, ei sitä pysty viestinnällä muuksi taikomaan”, hän toteaa.