GTC Print Ab on ottanut käyttöön Flowman Virtual Prepress palvelun tuotannossaan. ”Järjestelmä automatisoi prepress – tuotantoamme ja myös nostaa palvelutasoamme” sanoo painon toimitusjohtaja Marcus Rehnström. ”Asiakkaamme voivat tulevaisuudessa tehdä itse tilauksensa verkon yli ja samalla testata aineistonsa toimivuuden 24/7 toimivan palvelun avulla. Tämä palvelu antaa asiakkaillemme vapauden tehdä töitä silloin kuin se heille parhaiten sopii”, jatkaa Rehnström.

GTC:ssä käyttöön otettu Flowman Virtual Prepress palvelu pohjautuu integroituun järjestelmään, jolla voidaan ottaa vastaan tilaus, painettavat sivut ja osoitteistot, sekä tarkastaa niiden toimivuus ja vedostaa ne asiakkaalle. Järjestelmä korjaa myös joitain asiakkaan tekemiä virheitä automaattisesti. Asiakkaan hyväksyttyä sivut asemoidaan painolevylle automaattisesti mahdollisten värikorjausten ja väriprofiloinnin jälkeen.

”Ratkaisu toimitetaan Flowmanin ns. SaaS-palveluna, jossa asiakkaan tiloihin ei asenneta mitään laitteistoja tai ohjelmistoja, vaan ne ovat käytettävissä internet-yhteyden välityksellä. Tämä vaihtoehto on tehokas ja taloudellinen tapa hankittaessa tämän päivän tekniikka ilman, että joudutaan hankkimaan monimutkaisia laitteistoja ja ohjelmistoja sekä ylläpitämään niitä itse”, sanoo toimitusjohtaja Petri Karjalainen Flowman Oy:stä.

GTC Print Ab on Luulajassa toimiva painotalo, joka on perustettu 1878 ja joka on tänään Norrlannin johtavia painoja. Painotalossa on sekä HeatSet-rotaatiopainokone että arkkipainokoneita ja tuotteina ovat mm. aikakausilehdet, katalogit, esitteet, kirjat ja kansiot.

Flowman Oy on Oululainen teknologiayhtiö, joka on erikoistunut virtaviivaistamaan printtimedian liiketoimintaprosesseja. Yhtiö on menestyksekkäästi yhdistänyt suomalaisen teollisuusautomaation ja ohjelmisto-osaamisen taustaansa prepress-tuotannossa ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ohjelmistopohjaisia ratkaisuja, jotka selkeästi tehostavat heidän toimintaansa. Flowmanin asiakkaina on pohjoismaisia lehtipainoja ja kustantajia, joukossa mm. Pohjoismaiden suurin sanomalehtitalo Sanoma Osakeyhtiö.