Kuntakanava Oy:n päätoimittajaksi on nimitetty Pekka Numminen. Numminen on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Seuran päätoimittajana, MTV3:n Huomenta Suomen päällikkönä ja MTV3:n uutisten Lontoon kirjeenvaihtajana, Iltalehden ja Uuden Suomen uutispäällikkönä sekä BBC World Servicen toimittajana Lontoossa. Numminen aloitti Kuntatelevisiossa 1.8.

Toimituspäälliköksi Kuntakanavalle on nimitetty Kai Herdin. Hän aloittaa tehtävässään 1.9. Herdin on työskennellyt muun muassa vastaavana tuottajana Nouhau Productionsissa, tuottajana Nelosella ja uutispäällikkönä MTV3:n uutis- ja ajankohtaisohjelmissa.

Kanava on suunnattu ensisijaisesti kuntapäättäjille ja kuntien henkilöstölle. Kanava on ensimmäiseksi käynnistyvä osa Kuntatelevisio-kokonaisuutta. Syksyn aikana omat kanavansa saavat myös terveys ja koulut.

”Englanninkielinen nimi public television kuvaa toimintaa hyvin. Kuntatelevision tavoitteena on kehittyä johtavaksi yhteiskunnalliseksi palvelumediaksi”, sanoo päätoimittaja Pekka Numminen.

Kuntatelevisio haluaa kytkeä televisio-osaamisen osaksi kunnallisia peruspalveluja. Kuntatelevision ohjelmat lähetetään verkossa.

”Emme kuitenkaan sulje pois perinteisen television kautta tapahtuvaa jakelua”, sanoo Numminen.

Kuntatelevision omistavat Täsmätelevisio Oy sekä Kuntaliiton KL-Kustannus Oy. Kuntatelevision hallituksen puheenjohtaja on Johannes Koroma.