Etelä-Korean Soulissa 18. kesäkuuta päättyvässä OECD:n ministerikokouksessa pohdittiin, kuinka hyvinvointia ja kilpailukykyä voitaisiin edistää internetin keinoin.

Kokouksessa puhunut Lindén korosti internetin mahdollisuuksien täysimittaista hyödyntämistä myös kehitysmaissa. Esteeksi nousee usein puutteellinen tekniikka.

-Monessa kehitysmaassa uusien teknologioiden kuten matkaviestinnän ja langattoman viestinnän käyttöönotto helpottaisi merkittävästi tietoverkkoihin pääsyä. Tärkeää on myös kannustaa investointeja lainsäädännöllä sekä edistää sananvapautta ja kansalaisten omaehtoista sisältötuotantoa, Lindén totesi.

Ministeri Lindén puhui globalisaation haasteita käsittelevässä istunnossa, jonka puheenjohtajana toimi suurlähettiläs David Gross Yhdysvalloista.

OECD:n ministerikokouksessa on yli 2000 osanottajaa OECD-maista sekä tarkkailijoita muun muassa Kiinasta, Etelä-Afrikasta, Venäjältä ja Egyptistä. Kokouksessa Lindén tapaa ministerikollegoitaan 37 maasta.

OECD haluaa kiinnittää kokouksessa huomion internetin seuraavaan miljardiin käyttäjään, joista lähes kaikki tulevat kehitysmaista. Kokouksen päätteeksi hyväksytään yhteinen julistus, joka tähtää internetin hyödyntämiseen hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn lisäämiseksi koko maailmassa.