STT:n välittämän uutisen ja Taloussanomien uutisen mukaan Journalistin seuraava numero jää ilmestymättä. Lehden kaikki neljä toimituksellista työtä tekevää ovat poissa. Työssä ovat vain päätoimittaja ja ilmoitusmyyjä.

Päätoimittaja Johanna Korhosen mukaan sairauslomien taustalla on lehdessä pitkään jatkunut työvoimavaje, joka kävi toimittajien voimille.

Journalistin on määrä ilmestyä seuraavan kerran 14. elokuuta. Lehti on tavalliseen tapaan kesätauolla juhannuksesta eteenpäin.

Ilmoitusmyynnin menetykset ovat Korhosen mukaan noin 5 000 euroa.

Päätoimittaja olisi toivonut, että lehden työnantaja Journalistiliitto olisi antanut luvan palkata sijaisia sairastuneiden tilalle.

–Työnantajan tiedossa työvoimavaje on ollut jo pitkään. Olen pyytänyt heiltä pitkäaikaista ratkaisua ns. purkkaratkaisujen sijaan, mutta liittohallitus päätti toisin kuin olisin toivonut, Korhonen valittaa.

Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen puolestaan sanoo Taloussanomille, että päätoimittajan kanssa on yhteisymmärryksessä sovittu työvoimavajeen paikkaamisesta pelkästään avustajilla.