Rakentaja.fi pitää sisällään pihanrakentamisen ja puutarhanhoidon erikoisportaalin Puutarha.netin sekä sisustamisen palveluihin, vinkkeihin ja tuotteisiin keskittyvän Sisustaja.comin. Sivustoilla on viikoittain noin 130000 eri kävijää ja 210000 eri käyntikertaa.

Rakentaja.fi on liikevaihdoltaan ja kävijämääriltään Suomen suurin kodinrakentajille ja remontoijille suunnattu sivusto. Rakennusmateriaalien valmistajille ja palveluntarjoajille Rakentaja.fi toimii suoramarkkinointikanavana.

Sanoma Digital osti osake-enemmistön yhtiön kolmelta pääomistajalta Hannu Myöhäseltä, Pentti Teponojalta, Aulis Ruotsalaiselta sekä yhtiön pienosakkailta. Myöhänen, Teponoja ja Ruotsalainen jatkavat yhtiön palveluksessa ja vähemmistöosakkaina. Sanoman Digitalin on tarkoitus ostaa yhtiön koko osakekanta lähivuosina.

”Suorakanava vahvistaa verkkoliiketoimintaamme lisäämällä tuoteportfolioon rakentamisen verkkopalveluja. Suorakanava on kyennyt luomaan kuluttajalle arvokkaan palvelutarjonnan sekä kohdistetun suoramarkkinoinnin mallin, jossa on paljon mahdollisuuksia. Kehitämme sitä yhdessä mm. suoramarkkinointikanava Sanoma Uniikin, Oikotien.fi:n, Huuto.netin ja Keltaisen Pörssin kanssa. Lisäksi yhteistyömahdollisuuksia on laajalti muiden Sanoman verkkopalveluiden, Sanoma Magazinesin erikoislehtien sekä Nelonen Median remontoimiseen ja sisustamiseen liittyvien ohjelmien kanssa”, Sanoma Digitalin toimitusjohtaja Liisa Kotilainen toteaa.

”Verkon mahdollisuudet ovat rakennusalalla vielä osin käyttämättä. Kauppa vahvistaa asemaamme rakentamisen johtavana verkkopalveluna sekä antaa entistä vahvemman pohjan luoda rakentamisen ja remontoinnin alueille uusia interaktiivisia ratkaisuja. Kauppa antaa meille mahdollisuuden nopeuttaa konseptimme kehittämistä niin, että rakentajille voidaan tarjota palveluita ja tuotteita entistä kohdistetummin, myös personoidusti. Vahvuutenamme oleva hyvin asiakaslähtöinen toimintatapa korostuu näin jatkossa”, Suorakanava Oy:n toimitusjohtaja Hannu Myöhänen sanoo.