YLE avasi yle.mobi-palvelun ja tuo Areena-palvelunsa vaiheittain
kännykkään. Kesän kynnykseltä alkaen palvelussa voi katsoa YLEn uutiset, ajankohtaisohjelmat ja lastenohjelmia. Katselu voi tapahtua vain tietyillä Nokian puhelimilla.

Lisäksi mm. lottoarvonnan voi katsoa kännykästä. Podcasteina YLE tarjoaa mobiiliin yli 150 radio- ohjelmanimikettä, yhteensä 2000 ohjelmaa. Podcastit voi ladata suoraan omaan puhelimeensa sekä kuunnella missä ja milloin vain.

Elokuussa järjestettävistä Pekingin olympiakisoista YLE tarjoaa satoja tunteja ohjelmaa kännyköihin. Kisoja seuraava voi katsoa kaikki merkittävimmät tapahtumat kännykkäruutuun sopivina koosteina.

Lisäksi yle.mobin valikoimaan kuuluu laaja tekstiuutiskokonaisuus,
sää ja urheilu-uutiset sekä muita mobiilin peruspalveluja.

“Suuren suosion saavuttanut YLE Areena tuodaan katsojien ja kuuntelijoiden ulottuville kaikkiin paikkoihin joissa on internet. Uskomme että erityisesti kesällä, jolloin suomalaiset ovat paljon liikkeellä, juuri luotettavalle uutistarjonnalle sekä monipuoliselle radio-ohjelmistolle kännykässä silloin kun käyttäjä itse haluaa, on merkittävä kysyntä. Ja runsaan urheilutarjonnan merkitys korostuu Pekingin kisojen aikana”, uskoo YLEn uusien palveluiden päällikkö Jari Lahti.

“Koska YLE tarjoaa kuluttajille paikallisesti merkityksellistä sisältöä, se on erinomainen kumppani Nokialle. YLE Areena mahdollistaa pääsyn suosikkiohjelmiin silloin, kun se kullekin parhaiten sopii. Nykyisin kuluttajat haluavat käyttää internetin sisältöä yhä enenevässä määrin myös mobiilisti. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että kuluttajilla on nyt pääsy YLE Areenan monipuoliseen ja laadukkaaseen ohjelmasisältöön uusimmilla Nokia Nseries -laitteilla Nokia Video Center -palvelun kautta,” toteaa Nokian videopalveluiden sisällöntuottajasuhteista Euroopassa vastaava Torsti Tenhunen.