Sanoma Magazines International, joka kuuluu SanomaWSOY:n aikakauslehtiryhmä Sanoma Magazinesiin, on sopinut ostavansa noin 68 % Net Info.BG AD:stä. Net Info on Bulgarian johtava verkkotoimija.

Net Info kustantaa mm. seuraavia verkkopalveluja: Abv.bg , Bulgarian suosituin ilmainen sähköpostipalvelu, Gbg.bg hakemistosivustoa, Vbox7.com , Bulgarian johtavaa videosivustoa, ja Netinfo.bg:tä , joka on uutissivusto. Vuonna 2007 Net Infon liikevaihto oli 2,3 milj. euroa ja yrityksellä oli 127 työntekijää.

Sanoma Magazines Internationaliin kuuluvalla Sanoma Bliasak Bulgarialla on johtava asema kuluttaja-aikakauslehtien kustantamisessa Bulgariassa. Net Info ja Sanoma Bliasak Bulgaria säilyvät erillisinä yhtiöinä, jotta ne voivat keskittyä omaan ydintoimintaansa. Net Infon nykyinen toimitusjohtaja Victor Penev jatkaa yrityksen palveluksessa.

“Tavoitteenamme on saavuttaa digitaalisessa mediassa yhtä vahva markkina-asema kuin aikakauslehdissä. Net Infon oston avulla saavutamme heti tavoitteemme Bulgariassa. Net Infon tuotteilla on hyvät kasvumahdollisuudet, ja ne täydentävät erinomaisesti tuoteportfoliotamme. Toivotamme hyvin mielellämme koko tiimin tervetulleeksi konserniin”, kertoo Koos Guis, Sanoma Magazines Internationalin toimitusjohtaja.

Myyjinä on joukko pääomasijoittajia ja yksityishenkilöitä. Sanoma Magazines International tarjoutuu ostamaan muilta osakkeenomistajilta, jotka omistavat tällä hetkellä noin 15 % osakkeista, heidän osuutensa. Sanoma Magazines International on myös lupautunut ostamaan lopuilta osakkeenomistajilta heidän noin 17 % osakkeista vuoteen 2011 mennessä. Yritysosto sopii Sanoma Magazines Internationalin strategiaan vahvistaa ydinliiketoimintaa, aikakauslehtikustantamista ja digitaalista mediaa. Kaupan toteutumisen ehtona on Bulgarian kilpailuviranomaisten hyväksyntä.