Independent Media Russia, joka on osa SanomaWSOY-konsernin aikakauslehtiryhmä Sanoma Magazinesiä, on sopinut ostavansa 55 % venäläisen aikakauslehtikustantaja Lux Median osakkeista. Samalla Independent Media on saanut option hankkia loput 45 % osakkeista vuoteen 2012 mennessä. Yritysosto vahvistaa yhtiön asemaa Venäjänaikakauslehtimarkkinoilla. Kauppa saataneen päätökseen toisellavuosineljänneksellä. Kauppa edellyttää viranomaisrekisteröintiä.

Lux Median lehtivalikoimaan kuuluvat muotilehti Collezioni, kiinteistöjä esittelevä Homes Overseas -lehti sekä häälehti Wedding. Lux Median liikevaihto on noin 4 milj. euroa, ja yhtiössä
työskentelee 50 henkilöä (kokopäiväisiksi muutettuna).

Lux Median perustaja Artyom Keand jatkaa yhtiön toimitusjohtajana. “Lux Median lehdet täydentävät valikoimaamme erinomaisesti ja vahvistavat asemaamme luksuslehtien markkinoilla. Näemme paljon mahdollisuuksia laajentaa toimintaa tältä pohjalta ja odotamme menestyksekästä yhteistyötä Lux Median kanssa”, Independent Media Russian hallituksen puheenjohtaja Derk Sauer kommentoi.