Uuden mainostoimisto 358:n ytimen muodostavat suunnittelijat, jotka ovat työskennelleet maineikkaissa kansainvälisissä toimistoissa. Antero Jokinen tulee 180 Los Angelesista, Erkki Izarra Amsterdamin KesselsKramerista, Ale Lauraéus on työskennellyt Crispin Porter + Boguskyllä USA:ssa, Peter Barmer on hasan & partnersilla Hennes & Mauritzille ja IKEAlle strategiatyötä tehnyt maahanmuuttaja ja Mainostoimisto Taivaan osakkuudesta luopuva Verneri Leimu. Toimitusjohtajana aloittaa myös Louderin perustanut Juha Aalto, jolla on kokemusta liiketoiminnan käynnistämisestä Oslosta Dubaihin.

“Kyllä 358 on mainostoimisto. Mutta meidän mielestämme asiakkaan ongelmat ratkeavat paremmin, jos tavoitteena on idea eikä mainos. Idea määrittelee tullaanko tekemään lehti-ilmoitus vai rakennetaanko kenties myymälä tai baari. Vai keksitäänkö uusi urheilulaji tai annetaanko mahdollisuus kokeilla, miltä tuntuu maata ruumisarkussa”, määrittelee 358:n toimintamallia Erkki Izarra.

358 haluaa vastata siihen, mistä lehdistö on puhunut kirjoittaessaan mainosalan murroksesta. Asiakkaiden ongelmat ovat monimutkaisempia kuin aikaisemmin ja he tarvitsevat nopealla tahdilla paljon ideoita raskaiden suunnitteluprosessien sijaan.

“Meni maailma mihin tahansa, me olemme varmoja, että hyville ideoille on aina kysyntää. Parhaat niistä ylittävät rajoja, ne ovat universaaleja ja vientikelpoisia”, toteaa Peter Barmer.

Uusi toimisto pyrkii samantien myös kansainvälisille markkinoille. Tien viitoittajana toimii vähemmistöosakkaana oleva Louder, joka on avannut toimistot jo Moskovaan, Tallinnaan, Tukholmaan, Osloon, Torinoon ja Dubaihin.