Hän on käynyt Aamulehden akatemia -koulutuksen vuosina 1997-98 ja suorittanut Master of Arts -tutkinnon Lontoossa 2004.

Taneli Heikka
Taneli Heikka

Heikka on työskennellyt Aamulehdessä eri tehtävissä sekä Tampereella että Helsingissä. Hän oli lehden määräaikainen kirjeenvaihtaja Intiassa 2004-05. Alma Median yhteiseen toimitukseen hän on kuulunut sen perustamisesta eli viime keväästä saakka.

Heikan mielestä Helsingin toimituksen tehtävä on tarjota tuoreita näkökulmia politiikan uutisointiin. Hän haluaa herättää ja aktivoida yhteiskunnallista keskustelua.

“Poliittinen järjestelmämme ei pysty tuottamaan todellisia vaihtoehtoja. Kolme suurta puoluetta ovat käytännössä hyvin lähellä toisiaan. Suomessa on pakonomainen tarve päästä konsensukseen. Se on ollut hyvä malli kriisiaikoina, mutta ei toimi enää. Länsimaiseen demokratiaan kuuluu kriittinen mielipiteiden vaihto, “oikeaa vastausta” ei ole”, Heikka miettii.

Heikka käsittelee Suomen poliittista kulttuuria myös ensi vuonna ilmestyvässä kirjassa, jonka hän kirjoittaa yhdessä kollegansa, toimittaja Katja Boxbergin kanssa. Hanketta varten Heikka jää kahden kuukauden kirjoitusvapaalle vapun jälkeen.