Hymy-lehden päätoimittaja Esko Tulusto syyttää Sanoma-konsernin omistamaa Rautakirjaa Ilkka Kanervan tekstiviestien vuotamisesta Helsingin Sanomille, jossa viestit julkaistiin sanatarkasti ennen Hymyn ilmestymistä. Taloussanomat.fi kirjoittaa, että Hesari kiistää syytökset, mutta sanoo, että HS kaivoi tiedot muualta logistiikkaketjusta. Lue Mediaviikon kommentti: HS pelaa härskiä peliä

Helsingin Sanomien toimittaja kertoo jutussa, että hän oli tutustunut lehden sisältöön maanantaina. Hymy-lehti tuli myyntiin vasta tiistaina.

Vuotiko Rautakirja Hesarille tämän lehden sisällön etukäteen?
Vuotiko Rautakirja Hesarille tämän lehden sisällön etukäteen?

Tulusto sanoo, ettei tietovuotajasta ole monta vaihtoehtoa.

Tampereen kirjapaino ei ole voinut vuotaa tietoja. Tässä ei ole muita vaihtoehtoja kuin jakeluketju Rautakirja, Tulusto kertoo Taloussanomille.

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Antero Mukka kiistää Tuluston syytökset.

Mediaviikon kommentti: Härskiä uutisen varastamista

Helsingin Sanomien härski välistäveto kaivaa Hymyn jutun pääsisältö lehteensä ennen aikojaan omia kanaviaan osoittaa, kuinka häikäilemätöntä tämän päivän uutiskisa medioiden kesken on. Hesarin toteuttama uutisen anastus on vastoin kaikkia eettisen toimittamisen pelisääntöjä.

Kuka enää vaivautuu ainakaan tämän vuoksi ostamaan Hymyä, kun Hesari jo kävi haaskalla? Eikö tällainen “varastaminen” pitäisi käsitellä käräjäoikeudessa vähintään hyvän liiketoimintatavan vastaisena tekona?

Itse asiassa Hesarin toimi kertoo Kanervan erottamisen perimmäisen luonteen: median hurjiin mittoihin noussut halu revittää skandaaleja julkkisten yksityiselämästä. Vain navanalusjutut koetaan enää myyviksi.

Moni median ystävä jättää iltapäivälehden kaupan telineeseen, kun otsikoissa vilahtaa Kanervaa tai Saareloita koskeva kohujuttu.

Olisi kyllä kohtuullista, että sen verran Hesarissakin ryhdistäydyttäisiin, että lehti kertoisi, mitä ulkoministeri itse asiassa touhuaa maailmalla. Kanerva livautti Suomen Naton ydintoimintaan ja kierteli neuvottelemassa sopimuksista, joilla on äärettömän suuri merkitys Suomen tasavallan tulevaisuudelle. Kuka näistä on kuullutkaan tämän hömpötyksen ohella?

Lue Taloussanomien uutinen