Henrikssonin valittiin Paikallislehtien Liiton puheenjohtajaksi kaudelle 2008–2009 liiton vuosikokouksessa keskiviikkona 26.3. Helsingissä. Samalla hänestä tuli Sanomalehtien Liiton paikallislehtineuvottelukunnan puheenjohtaja, minkä liiton hallitus vahvisti torstaina 27.3.

Henriksson seuraa paikallislehtien puheenjohtajana Rannikkoseudun toimitusjohtaja-päätoimittajaa Juha Haapakoskea. Haapakoski toimi puheenjohtajana vuodesta 2006.

Uutena jäsenenä Sanomalehtien Liiton paikallislehtineuvottelukuntaan ja Paikallislehtien Liiton hallitukseen valittiin Lapuan Sanomien toimitusjohtaja Ensio Manu.

Erovuorossa olleet toimitusjohtaja Kirsti Kirjonen (Salon Seudun Sanomat Oy), toimitusjohtaja Marko Torni (Koti-Karjala) ja toimitusjohtaja Aapo Viitala (Viiskunta) valittiin uudelleen. Jäseninä jatkavat myös paikallislehtijohtaja Osmo Kurki (Keskisuomalainen Oyj), toimitusjohtaja Kari Mäkelä (Pohjois-Satakunta), toimitusjohtaja Mari Puranen (Kalajoen Seutu) ja toimitusjohtaja Jorma Valkama
(Suomen Paikallissanomat Oy).

Suomessa on noin 150 paikallista sanomalehteä. Paikallislehdet kuuluvat Sanomalehtien Liittoon.