Ruokatoimittajat ry haluaa kiittää vuonna 1997 perustettua Suomen Pienjuustolayhdistys ry:tä myös verkostoitumisesta: tuottajien välinen yhteistyö on esimerkillistä. Suomen Pienjuustolayhdistyksen tavoitteena on valvoa pienimuotoista maidonjalostustoimintaa harjoittavien yritysten etuja.

Tunnuksellaan ruokatoimittajat haluavat kannustaa pientuottajia jatkamaan hienoa työtään suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi. Maaseudun juustolat edustavat ruokakulttuuria parhaimmillaan, perinteestä lähtevää vaativaa kehitystyötä, jonka lopputulos on silkkaa makua ja nautintoa.

Ruokatoimittajat ry palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Edellisellä kerralla, vuonna 2006, Ideasipulin sai Reilun kaupan yhdistys ry. Vuonna 2004 palkittiin Ulla Rauramo Leipätiedotuksesta. Ensimmäisen kerran tunnustus annettiin vuonna 1991.