Radion toiminta alkoi jo vuonna 1988 nimellä Radio Jokinen. Pari vuotta radio toimi vain Joensuun seudun paikallisradiona, mutta vuonna 1991 kuuluvuusaluetta laajennettiin maakunnan pohjoisosiin ja vuonna 1995 Rex aloitti lähetystoiminnan Kiteen seudulla.

Paikallisradiosta tuli näin alueradio, jonka kuuluvuusalueella asuu valtaosa pohjoiskarjalaisista. Paikallisradio toimii seitsemän päivää viikossa ja 24 tuntia vuorokaudessa.

Vuoden 2008 alusta Rex aloitti Iskelmä-yhteistyön ja kanavan nimi on nyt Iskelmä Rex. Sen kuuntelijat pysyvät ajan tasalla niin oman maakunnan kuin koko maailman tapahtumista. Toimilupayhtiö on Oy Najaros Ab. Rex on paikallisessa omistuksessa. Sen perustivat radion työntekijät. Vastaava toimittaja ja toimitusjohtaja on Seppo Mustonen. Iskelmä Rex kuuluu myös Suomen Radioiden liittoon.