Leena Jokinen on vuodesta 1982 toiminut Ilta-Sanomien urheilutoimituksessa. Hiihtolajit ovat olleet hänen erikoisalaansa. Hän on vuodesta 1984 lähtien osallistunut yhteensä kuusiin talviolympiakisoihin, 10 pohjoismaisten lajien ja kolmiin alppilajien MM-kilpailuihin, lentomäen MM-kilpailuihin kaksi kertaa ja lukemattomiin eri hiihtolajien maailmancupien osakilpailuihin.

Hän on lähdössä mm. FIS:n maailmancupien finaaleihin Bormioon,
Italiaan. Leena Jokinen on raportoinut monet hiihtolajien ilon hetket samoin kuin sen pohjakosketuksetkin.

Hiihtolajien ohella Leena Jokinen on seurannut monia muitakin lajeja, mm. yleisurheilua, taitoluistelua, ratsastusta tai vaikka judoa.

Leena Jokinen vastaanotti palkintonsa Salpausselän Kisojen yhteydessä järjestettävässä FIS-illassa perjantaina. Sen luovuttivat hänelle FIS:n hallituksen jäsen, Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri, FIS:n PR- ja mediatoimikunnassa entinen jäsen, markkinointijohtaja Matti Leikoski ja Suomen Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen.