Yhdistys on välittänyt julkisuuteen tiedotteen, jossa se itse kysyy ja vastaa, kuinka loukkaantunut se on opetusministeriön toimista. Tekijänoikeustoimikunnan tehtävänä on muun muassa valmistella
tekijänoikeuslain muutoksia.

Effi ehdottaa, että opetusministeriön juuri nimeämä tekijänoikeustoimikunta siirrettäisiin osaksi jotakin tekijänoikeusjärjestöä, kuten Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:tä.

“EFFI tulee tästä lähtien pitäytymään yhteistyöstä opetusministeriön tekijänoikeusyksikön kanssa, kunnes valmistelevat virkamiehet vaihtuvat”, Effin puheenjohtaja Tapani Tarvainen uhkailee, kun yhdistystä ei hyväksytty opetusministeriön toimikuntaan.

EFFIn kysymys-vastaus-leikkiä:

EFFI kysyy:
1.Aikooko Effi nyt lopettaa vaikuttamisen tekijänoikeuslakiin?

EFFI vastaa:
Emme todellakaan. Olemme vain tulleet siihen johtopäätökseen, että vaikuttaminen ei onnistu opetusministeriön kautta. Tulemme jatkossa käyttämään resurssimme tekijänoikeuden alalla hankkeisiin, joilla on parempi vaikuttavuus.

EFFI kysyy:
2. Eikö tämä ole vain “happamia marjoja” -reaktio siihen, ettei Effiä kutsuttu mukaan tekijänoikeustoimikuntaan?

EFFI vastaa:
Nykyisellään Effin olisi jokseenkin hyödytöntä olla kyseisen ryhmän jäsenenä, koska voimasuhteet ovat niin voimakkaasti vinoutuneet oikeudenhaltijoiden eduksi. Kyseisen ryhmän kokoonpano oli vain viimeisin ja räikein esimerkkki opetusministeriön virkamiesten täydellisestä halveksunnasta tasapainoista valmistelua kohtaan.

EFFI kysyy:
3. Entä tekijänoikeusfoorumi – eikö tarkoitus ole, että siellä
kuluttajien ääni kuuluisi?

EFFI vastaa:
Jokainen eri foorumeihin osallistunut tietää, että niissä on kyse
keskustelukerhoista, joiden tarkoitus on saada osallistujat tuntemaan olonsa tärkeiksi vailla todellisia vaikutusmahdollisuuksia. Sen sijaan tekijänoikeustoimikunta pitää käsissään todellista valtaa, esimerkiksi Suomen EU-kantojen valmistelun muodossa.

Kuka on Tapani Tarvainen?

Lue mitä EFFIn puheenjohtaja Tapani Tarvainen kirjoittaa. Hän ilmoittaa olevansa nörtti, maailmanparantaja, ihmisoikeuksien puolustaja ja luonnonystävä.
Tapani Tarvainen