“Tulemme panostamaan online-liiketoimintaan palvellaksemme ammattilaiskohderyhmään kuuluvia asiakkaitamme niissä kanavissa, joissa he mieluiten lukevat julkaisujamme ja käyttävät palveluitamme”, toteaa yhtiön kasvusuunnitelmista Talentumin toimitusjohtaja Juha Blomster tilinpäätöstiedotteessa.

Kustannustoimintaa kasvatetaan Blomsterin mukaan orgaanisesti ja yritysostojen kautta etenkin Suomen ulkopuolella. Liikevaihdon orgaanisen kasvun tavoite on keskimäärin 4 %. Erityistä potentiaalia nähdään Ruotsin markkinoilla, mutta laajentumisen mahdollisuuksia tutkitaan muilla valituilla markkina-alueilla.

Myös tulorakennetta monipuolistetaan online-liiketoimintaa ja sisältömyyntiä kehittämällä. Tavoitteena on, että Talentumin liikevaihdosta muutaman vuoden kuluessa tulee vähintään 50 % Suomen ulkopuolelta.

Talentumin kustannustoiminnan liikevaihto kasvoi 15 % vuonna 2007. Talentum-konsernin liikevaihto kasvoi 2 % vuonna 2007 ja oli 124 miljoonaa euroa. Konsernin vuoden 2007 liikevoitto oli 13,9 milj. euroa, joka on 11 % liikevaihdosta.

Talentumin tilinpäätöstiedote 2007 pdf-muodossa