Microsoft haluaa ostaa Yahoon 44,6 miljardilla dollarilla haastaakseen hakukonemarkkinoilla Googlen. Microsoft arvioi verkkomainonnan maailman markkinan nousevan viime vuoden 40 miljardista dollarista kaksinkertaiseksi kolmessa vuodessa.

Microsoft tarjoaa osakkeesta 31 dollaria, joka on 62 prosenttia enemmän kuin Yahoon osakkeen arvo tällä hetkellä pörssissä.

”Kunnioitamme Yahoota suuresti ja yhdessä voimme tarjota hyvän valikoiman ratkaisuja kuluttajille, kustantajille ja mainostajille sekä tulla kilpailukykyisemmiksi internetpalveluiden markkinoilla”, Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer sanoo lehdistötiedotteessaan.

Toistaiseksi tarjous koko osakekannan ostamisesta on vasta esitetty Yahoon hallitukselle ja mahdollinen kauppa tulee vaatimaan kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Kaupan uskotaan toteutuvan tämän vuoden loppupuolella.

Microsoftin tiedote