Tutkimukseen haastateltiin yli 500 12-20-vuotiasta nuorta vuoden 2007 lopussa.

Sanomalehtiä lukevista nuorista 96 prosenttia seuraa kotimaan uutisia. Lähes yhtä paljon nuoret lukevat oman paikkakunnan uutisia. Nuorten kiinnostus sanomalehtien kotimaan uutisiin ja oman paikkakunnan uutisiin on lisääntynyt vähitellen vuodesta 1995 alkaen.

Seuraavaksi aktiivisimmin nuoret seuraavat rikos- ja onnettomuusuutisia ja viihdejuttuja. Näiden jälkeen tulevat radio- ja tv-ohjelmatiedot sekä sarjakuvat.

Nuoret lukevat paljon myös kouluun ja opiskeluun liittyviä uutisia, vapaa-ajan ilmoituksia, ulkomaan uutisia sekä nuorten sivuja. Kaikkein harvimmin seurattuja aihealueita ovat edelleen kirkolliset uutiset ja maatalousuutiset. Myös yritys- ja talousuutiset kiinnostavat vain osaa nuorista.

Erilaisten uutisten lukeminen kasvaa iän karttuessa. Tytöt näyttävät olevan poikia kiinnostuneempia kulttuuriuutisista sekä kouluun ja opiskeluun liittyvistä uutisista sekä nuorten palstoista. Urheilu-uutiset ja uuteen teknologiaan liittyvät jutut kiinnostavat puolestaan poikia enemmän kuin tyttöjä.

Nuoret lukevat sanomalehtiä lähes yhtä usein aamuisin ennen koulua kuin iltapäivisin koulun jälkeen: 40 prosenttia ehtii lukea arkipäivinä lehden aamulla ja 44 prosenttia lukee sen koulun jälkeen klo 15-18. Nuorista 17 prosenttia lukee sanomalehteä illalla klo 18 jälkeen.

Suomen kouluissa vietetään parhaillaan Sanomalehtiviikkoa, jolloin sanomalehtiä ja niiden verkkopalveluja käytetään monilla tavoin hyödyksi opetuksessa.