Ex-toimittaja, kansanedustaja Lyly Rajala (kok.) tekee tutkintapyynnön Hesarin “mestauslistasta”, kirjoittaa Kaleva Nelosen uutisiin viitaten. “Kunnianloukkaushan muuttuu törkeäksi sillä hetkellä kun se tulee mediassa ulos”, hän toteaa.

Rajala hermostui siitä, että Helsingin Sanomat nosti viime viikolla esille häirinnästä epäillyt, vaikka asiaa koskeneessa selvityksessä ei nimiä mainittukaan. Rajala oli mainittu kansanedustajaksi, joka on syyllistynyt naisten seksuaaliseen häirintään eduskunnassa.

“Sen perusteella ei ole tullut yhtään ainoata ilmiantoa, että täällä olisi tapahtunut mitään häirintää, ja kuitenkin Suomen ykköslehti toimittajansa välityksellä julkistaa tällaisen mestauslistan. Se on kyllä äärettömän huonoa journalismia”, Rajala sanoi Nelosen haastattelussa.

Eduskunnan häirintäkohun aiheutti syksyllä valmistunut selvitys, jossa useat eduskunnan naistyöntekijät kertoivat kokeneensa seksuaalista häirintää. Ahdistelijoiksi mainittiin muun muassa kansanedustajat ja työtoverit.