Veikkauksen ”Elämä voi muuttua” -spottisarja pokkasi Grand Prix -palkinnon Kaiku Gaalassa. Spottisarjan tekijänä oli shortlistasijoja kahminut PHS ja tuotantoyhtiönä Miracle Sound.

Kulunut radiovuosi sai eilen juhlallisen päätöksensä Kaiku Gaalassa, jossa palkittiin vuoden 2007 parhaimmat radiomainokset ja niiden tekijät. Kirkkaimman kruunun ja samalla matkan Cannes Lions 08 -festivaalille vei Veikkaus ”Elämä voi muuttua” -sarjallaan.

Tuomaristo piti Veikkauksen voittajasarjaa loistavana konseptina, joka eli ja kasvoi spotti spotilta ja lisäksi venyi loistavasti juuri radioon.

Vuoden radiomainostajana ja samalla Musa/jingle-kategorian parhaana palkittiin Teboil. ”Express Musical” -spotti sopi tuomariston mukaan Teboilin linjaan ja yhdisti hienosti viihteen ja infon. Spotin oli suunnitellut Taivas ja tuottanut Hot Spot.

Uutuutena tämän vuoden Kaiku-radiomainoskilpailussa oli verkossa toteutettu yleisöäänestys. Yleisön suosikeiksi nousivat tasavahvasti kaksi työtä. Radio Rockin kilpailutyö ”Asenne on rock!”, joka vei myös Yrityskuva-sarjan voiton, yhdisti rock-klassikot ja hurtin huumorin loistavalla tavalla. Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton ”Iltashatu” taas koettiin mainoksena, joka todella pysäytti ajattelemaan. Spotti palkittiin myös Yhteiskunnallinen-sarjan parhaana.

Kisan ylituomari Erkko Mannila piti kisan tasoa tänä vuonna varsin tasaväkisenä.

-Positiivista oli, että kilpailu ei jäänyt tänä vuonna vain muutaman huipun varaan. Lisää luovaa suunnitteluvoimaa ja uskallusta radiomainonnan tekemiseen kuitenkin tarvitaan, Mannila pohti.

Kisan päätuomareina toimivat Markku Haapalehto (Taivas), Vellu Valla (Also), Alex Nieminen (Laundry), Saila-Mari Kohtala (M&M) ja Jimi Veijonen (Rientola).

Kaiku-radiomainoskilpailu järjestetään yhteistyössä RAB Finlandin ja MTL:n kanssa ja sen tavoitteen on nostaa radioalan tunnettuutta ja arvostusta.

Voittajatyöt ovat täällä.