Viherjuuren ”Maito pitää sut kasassa”<>ehdotus on voittanut Maito ja Terveys ry:n maidon menekinedistämiskampanjan suunnittelukilpailun. Kilpailuun osallistui 16 mainos tai markkinointiviestintätoimistoa.

Kilpailussa haettiin luovaa ideaa kolmivuotiselle kampanjalle, jonka tavoitteena on saada 8 –13-vuotiaat suomalaiset juomaan enemmän maitoa ja estää maidon kokonaiskulutuksen lasku. Kampanjalla halutaan muistuttaa maidon olevan hyvää ja terveellistä sekä sopivan erinomaisesti ruokajuomaksi.

Kampanjassa keskitytään siihen, että maito tekee hyvää. Pääviesti on rationaalinen, mutta hauska: Maito pitää sut kasassa.

“Ehdotuksen sanallinen ja kuvallinen idea on hyvä. Se ei sano suoraan kalsiumista ja luustosta, mutta panee oivaltamaan maidon myönteisen yhteyden kehon hyvinvointiin”, kertoo Maito ja Terveys ry:n toimitusjohtaja Ulla-Marja Urho.

Monikanavaisessa kampanjassa yhdistetään mainontaa, verkkoviestintää, tiedotusta ja sponsorointia. Koululaisia lähestytään vapaa-aikana ja koulujen kautta. Teema viedään nuorten suosimille verkkosivuille ja televisioon. Jatkuva vuoropuhelu kohderyhmän kanssa varmistetaan perustamalla koululaisista paneeliryhmä, joka kommentoi kampanjaa pitkin matkan.

”Kampanja on henkisesti suunnattu kohderyhmän vanhimmille lapsille, minkä uskomme purevan myös nuorempiin tenaviin. Koululaiset ihailevat ylemmillä luokilla olevia ja pari vuotta vanhempia kavereitaan”, Jaakko Penttinen Viherjuurelta pohtii.

Viherjuuren voitokkaan tiimin muodostivat Jaakko Penttinen (art director), Tomi Jalkanen (copywriter), Mikael Neuvonen (projektijohtaja), Zina Kranck (luova johtaja) ja Aapo Kontiola (asiakkuusjohtaja).