Lastenkirjallisuuden myynti kasvoi 2,1% siitä huolimatta, että viime vuonna ei ilmestynyt uutta Harry Potteria. Kirjakerhojen myynti laski -4,8% ja suurteosten myynti -8,4%. Kokonaisuudessaan myynti jäi prosentin verran miinukselle.

Kirjakauppojen pikatilaston mukaan kaunokirjallisuuden myynti jäi 0,5% miinukselle ja lasten- ja nuortenkirjojen myynti laski -2,8%. Tietokirjojen myynti nousi 1,1% ja pokkareiden 6%.

Kirjakauppojen kirjojen myymälämyynti jäi kokonaisuudessaan vuoden 2006 tasolle, nousua oli 0,4%. Joulumyynti onnistui kuitenkin hyvin, nousua oli 3,5% edellisjouluun verrattuna.

Finlandia-palkinto nosti Hannu Väisäsen teosta

Kirjakauppaliitto on seurannut jo vuosia Finlandia-ehdokkuuksien ja palkintojen vaikutusta ehdokaskirjojen myyntiin kirjakaupoissa. Viime vuoden voittajan Hannu Väisäsen romaania Toiset kengät myytiin ennen ehdokkuutta 1906 kpl, ehdokkuusaikana 783 kpl ja voiton julkistamisen jälkeen 22 798 kpl.

Finlandia-ehdokkuus vauhditti selvästi myös Juha Itkosen ja Sirpa
Kähkösen romaanien myyntiä, vaikka voittoa ei tullutkaan. Finlandia Junior –voitto siivitti Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun Suomi –kuvakirjan huimaan nousuun, ja myös Tieto-Finlandian voittanutta Peter von Baghin Sinistä laulua myytiin voiton ansiosta hyvin.

Vuoden myydyimmät kotimaiset

Vuoden 2007 myydyimmät kotimaiset kaunokirjat olivat Ilkka Remeksen Pahan perimä (133100 kpl), Laila Hirvisaaren Grand Hotel (118500 kpl) ja Reijo Mäen Uhkapelimerkit (63400 kpl).

Myydyimmät käännetyt kaunokirjat olivat Dan Brownin Murtamaton linnake (71500 kpl), Henning Mankellin Italialaiset kengät (45600 kpl) ja Liza Marklundin Elinkautinen (42300 kpl).

Myydyin tietokirja oli Sääpäiväkirja 2008 (110900 kpl), myydyin kotimainen sarjakuvakirja Juba Tuomolan Viivi ja Wagner 10: Sian morsian (29300 kpl) ja myydyin taskukirja Michael Cunninghamin Tunnit (20200 kpl).

Myydyimmät kotimaiset lasten- ja nuortenkirjat olivat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun Suomi (112900 kpl), Mauri Kunnaksen Koiramäen lapset ja Näkki (97100 kpl) ja Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö (38300 kpl).