IAB Europe ennustaa vuonna 2007 Euroopan verkkomainonnan kasvaneen noin 38 % ollen kokonaisuudessaan 11,5 mrd €. Ruotsissa verkkomainonta (13,9%) ohitti tv-mainonnan (13,5%) viime vuonna jo 3. kvartaalilla. Isossa-Britanniassa odotetaan verkkomainonnan nousevan suurimmaksi sähköiseksi mediaksi ohi tv-mainonnan vuonna 2009.

IAB Finlandin jäsenistönsä kanssa laskema todellinen verkkomainonnan kokonaismäärä Suomessa vuonna 2007 oli 109,5 milj. euroa ja kattaa 8,3% pienestä mainoskakusta. Tämä osuus nostaa verkkomainonnan 4. sijalle sanomalehtien, tv:n ja aikakauslehtien jälkeen. Verkkomainonnan luku sisältää ns. bannerimainonnan, luokitellut ilmoitukset, hakusanamainonnan ja sähköisten hakemistojen myynnin.

Mainosbarometri 2008 tutkimuksen vuodenvaihteen kyselyn mukaan medioista suurimmat saldoluvut saavat verkko-, mobiili- ja sähköpostimainonta.

Suomen laskelman pohjana on Mainonnan neuvottelukunnan tilaama ja TNS Gallupin toteuttama tutkimus mainonnan jakautumisesta eri medioiden kesken. Sen mukaan verkkomainonnan arvo oli 61,4 milj. euroa vuonna 2007. Tähän lukuun on lisätty hakusanamainonnan ja sähköisten hakemistojen osuus perustuen mediatoimistoilta sekä hakusanamainontaa välittäviltä yrityksiltä kerättyihin sekä Eniron ja Fonectan antamiin hakusana- ja sähköisen hakemistomainonnan tietoihin. Tämä mahdollistaa kaikkien verkkomainosmuotojen huomioimisen laskettaessa sen osuutta kokonaismainonnan euromäärästä.