Oululainen Avalon Oy on ostanut tytäryhtiökseen Locomotiv Helsingin ja kasvattaa näin toimintaansa pääkaupunkiseudulla. Lähtökohtana yhdistymiselle on ollut asiakaspalvelun parantaminen: Avalon tuo mukanaan erityisesti vahvaa digiosaamista ja Locomotiv pitkään kokemukseen perustuvaa jakelutie- ja promootiotietämystä sekä lääkealan tuntemusta.

Yhdistyminen kasvattaa Avalonin mittakaavaa kolmasosalla. Avalonilaisia on nyt Oulussa, Helsingissä ja Kemissä yhteensä 35 ja liikevaihto kipuaa selvästi yli 5 miljoonan euron myyntikatteen ollessa noin 3,2 miljoonaa. Alan ranking-listoilla sijoitus on top 20 -yritysten joukossa. Jo nyt on tiedossa, että uusia rekrytointeja tehdään. Avalonin Helsingin yksikön johtajana jatkaa Locomotiv Helsingin toimitusjohtaja Pia Kärkkäinen.

Avalon Oy on toimintansa alusta vuodesta 1994 alkaen ollut sananmukaisesti täyden palvelun mainostoimisto. Varhainen panostus digimediaan on tuottanut omia, asiakkaiden tarpeista lähteneitä tuotteita.

Esimerkiksi brändinhallintaan ja aineistontuotantoon on suunniteltu selainpohjainen BrandEditor, joka on luotu helpottamaan rutiineja ja tuomaan säästöjä. Kun ilmoitus, käyntikortti tai lomake on valmiiksi suunniteltu, sen voi toimittaa itse painovalmiina aineistona eteenpäin, ilman tarvetta erillisille ohjelmistoille, kirjasimille tai välikäsille.

-Tavoitteenamme on auttaa asiakasta kaupankäynnissä ja menestyä samalla itse. Meidän asiantuntijuutemme on suunnittelutyössä, aineistontuotantoa voi tehdä kuka vain oikeilla välineillä, toimitusjohtaja Jari Laakso toteaa.