Palkitut projektit asiantuntijatuomaristo valitsi yhteensä yli 600 ehdotuksesta, joita tuli kaikkialta Euroopasta.

EU:n terveys- ja kuluttajansuoja-asioiden pääosaston tilaaman HELP – Elä ilman tupakkaa -kampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa kolmen toimiston yhteenliittymä LBC (mainostoimisto Ligaris, viestintätoimisto B & S ja mediatoimisto Carat International) apunaan Worldcom Public Relations Groupin viestintätoimistot EU:n jäsenmaissa.

Excellence Award <>kilpailua hallinnoi eurooppalainen yritys ja yhteisöviestinnän aikakauslehti Communication Director. Sen kokoama asiantuntijatuomaristo arvosti HELP-kampanjan strategiaa ja sitä luovaa tapaa, jolla kampanjassa viedään nuorille ja nuorille aikuisille voimakasta viestiä tupakansavun terveyshaitoista ja johdonmukaisesti vahvistetaan brandia Euroopan savuttomuudesta.

Tuomariston mielestä HELP-kampanja on tavoittanut ainutlaatuisella tavalla nuoren kohdeyleisönsä televisiossa ja Internetissä, jossa kampanjan sivustoa ylläpidetään 22 kielellä. Kampanjassa on lisäksi kaikissa 27 jäsenmaassa toteutettu häkämittauksia ja jaettu valistusmateriaalia erilaisissa yleisötapahtumissa ja työpaikoilla järjestetyissä tilaisuuksissa.

Kampanjan tähänastisia tuloksia:
-3 miljardia kontaktia eri medioiden välityksellä
-60 % eurooppalaisnuorista muistaa nähneensä ainakin yhden kampanjatietoiskun
-83 % alle 25-vuotiaista pitää TV-kampanjaa onnistuneena
-4,2 miljoonaa käyntiä HELPin verkkosivuilla
-yli 570 tapahtumaa eri puolilla Eurooppaa
-5 000 juttua lehdissä, televisiossa ja verkossa
-yli 200 000 häkämittausta tehty 27 jäsenmaassa
-yli 53 000 eurooppalaista saa sähköpostitse tukea tupakoinnin lopettamiseksi.

Kampanjan toteutus Suomessa 2007

Häkämittauksia on tehty ja kampanja-aineistoa jaettu nuorille mm. Next Step 2007 -tapahtumassa Jyväskylässä, Relax 2007 -tapahtumassa Turussa, Studia 2007 -messuilla Helsingissä sekä Know How -opiskelijamessuilla Vaasassa.

Yleisöä eri ikäryhmistä on tavoitettu lisäksi Helsinki-päivänä Helsingin Rautatientorilla, Rantalentis-tapahtumissa Lappeenrannassa ja Helsingissä, Tykkimäen Huvipuistossa Kouvolassa ja Farmari 2007 -näyttelyssä Kuopiossa.

Syksystä 2007 lähtien mittaustilaisuuksia on järjestetty myös yrityksissä, työpaikoilla ja kuntoilutapahtumissa.

Euroopan nuorison julistusta tupakoinnin vähentämiseksi tarvittavista toimenpiteistä julkistettiin keväällä mm. yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

HJK on julistautunut savuttomaksi jalkapallojoukkueeksi. Syksystä 2006 alkanut yhteistyö HJK:n kanssa jatkui 2007 ja HELP-kampanjateltta oli mukana useissa HJK:n kotiotteluissa Helsingissä.

Maailman tupakattomana päivänä 31.5.2007 HELP-kampanjan nettisivuilla lanseerattiin Internet-pohjainen ”web coaching” -tukiohjelma tupakoinnin lopettajille.

TV-kampanjan uusinta HELP-tietoiskua, joka käsitteli passiivisen tupakoinnin vaikutuksia, esitettiin Nelosella.

Lokakuun puolivälissä julkistettiin ensimmäinen tutkimusyhteenveto EU-maissa suoritettujen häkämittausten tuloksista.

Vuoden lopulla 2007 julkistettiin kouluille erityisesti teini-ikäisten terveyskasvatuksen tueksi laadittu opetuspaketti tupakoinnin haittavaikutuksista. Opettajat voivat tilata maksutonta opetuspakettia HELP-kampanjan Internet-sivuilta www.help-eu.com.

Hieman ennen joulua Joulupukki ilmaisi täyden tukensa HELP-kampanjan tavoitteille lyhyessä tv-jutussa, puhalsi häkätestimittariin ja toivoi kodeissa otettavan käyttöön saman ehdottoman savuttomuuden periaatteen, jota sovelletaan Joulupukin tiloissa sekä Napapiirillä että Korvatunturilla. Juttua levitettiin Euroopan tv-kanaville ja medioiden online-sivustoille kansainvälisen uutisvaihdon välityksellä, DVD-levykkeillä sekä mm. EU-komission internet-sivuilla.