Oulun Kärppien alkutaival ulottuu 1940-luvulle. Historiansa aikana Kärpät on voittanut Suomen mestaruuden neljä kertaa. Joukkue on vahvassa vireessä ja tälläkin hetkellä Oulun Kärpät on SM-liigan sarjataulukon ykkönen ja vahva ennakkosuosikki.

“Idea Kärppä-oluesta syntyi yhdessä Oulun Kärppien johdon kanssa. Uutuusolut on Kärppien kannattajien oma olut, ja jälleen erilainen lanseeraus oluttuoteryhmässä. Yhteistyö Pohjois-Suomen joukkueen kanssa on luontevaa myös siksi, että Hartwallilla on oma panimo pohjoisessa. Kärppä-olutta on valmistettu omalla reseptillään Hartwallin Tornioin panimolla lähes 500 000 pulloa”, Hartwallin oluidenmarkkinointipäällikkö Pekka Tola sanoo.

Kärppä-olut on voimakkaan ja täyteläisen makuinen lager-olut, joka valmistetaan Hartwallin Tornion panimolla. Maultaan olut on hedelmäisen aromaattinen ja sen alkoholipitoisuus on 4,5 tilavuusprosenttia. Olutta valmistetaan yksi erä, ja se on myynnissä alkuvuoden 2008 ajan.