MTL edustaa suomalaisia mainos-, media-, viestintä-, design- ja digitaalisia toimistoja sekä muita markkinointiviestinnän asiantuntijapalveluyrityksiä. Jäsenten yhteenlaskettu myyntikate on noin 200 miljoonaa euroa ja henkilöstö 2000. Jäsenistön myyntikate edustaa noin 60 prosenttia koko alan myyntikatteesta.

Skandaali ja Family mukaan

Alan suurimmat liiton ulkopuolella olleet mainosalan konsernit, PHS- ja Taivas-ryhmät, liittyivät liittoon kokonaisuudessaan viime maaliskuussa samoin kuin Salomaa-yhtiöiden emoyhtiö Salomaa Yhtiöt Oy. Suomen neljänneksi suurimman mainostoimiston, Hasan & Partnersin, liittymisen jälkeen yhdeksän suurinta mainostoimistoa ovat olleet MTL:n jäseniä viime kesäkuusta lähtien.

Marras-joulukuussa jäsenistö täydentyi Skandaali Leo Burnett Oy:llä ja The Family Inc. Advertising Network Oy:llä sekä Oy Stellaria Media Ab:llä, Ramblas Digital Ltd:llä ja Oy Red Tail Media Ltd:llä.

Alan 25 suurimmasta yrityksestä 22 on nyt MTL:n jäseniä: mukaan lukien kaikki Suomen kymmenen suurinta mediatoimistoa ja seitsemän kymmenestä suurimmasta viestintätoimistosta.

”MTL haluaa kertoa asiantuntijayritysten asiakkaille paitsi
menestystarinoita klassisen mainonnan ja viestinnän alueelta, myös siitä laajasta keinovalikoimasta, joilla yritysten ja yhteisöjen
liiketoimintatavoitteita voidaan saavuttaa osaavien kumppanien avulla. Yhä suurempi osa niin liiton kuin uusien jäsenten toiminnasta liittyykin lähinnä asiakaspintaa oleviin markkinointikeinoihin, kuten digitaaliseen markkinointiviestintään, asiakkuusprosesseihin ja below-the-line-toimenpiteiksi kutsuttuun laajaan ryhmään”, määrittelee MTL:n toimitusjohtaja Markus Leikola.