Sanomalehtien Liitto myönsi mitalin Kaskealalle tunnustuksena merkittävästä toiminnasta sanomalehdistön hyväksi ennen kaikkea puolustusvoimien avoimen viestinnän edistäjänä.

Kaskealaa kiitellään myös aktiivisesta osallistumisesta turvallisuus- ja puolustuspoliittisen keskusteluun.

Sanomalehtien Liiton hallitus luovutti kunniamitalin Kaskealalle torstaina Helsingissä.

Amiraali Juhani Kaskeala on toiminut puolustusvoimain komentajana vuodesta 2001. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston päällikkönä, Turun ja Porin sotilasläänin komentajana, puolustusneuvoston yleissihteerinä, sotilasasiamiehenä Brysselissä ja Lontoossa sekä tasavallan presidentin adjutanttina.

Sanomalehdistön kunniamitali on myönnetty vuodesta 1974 lähtien Sanomalehtien Liiton hallituksen päätöksellä 36 henkilölle tunnustuksena merkittävästä sanomalehdistön hyväksi tehdystä työstä sekä sanomalehdistön aseman ja merkityksen korostamisesta.

Kunniamitalina jaetaan sanomalehdistön 200-vuotismitali hopeisena. Tasavallan presidentille mitali jaetaan kultaisena.