Yleisradio ilmoittaa tänään, että digilaitteiden tekstityksen toimivuus kannattaa tarkistaa.

YLEn nettisivulla on nähtävillä lista digisovittimista ja niiden tekstityksen toimivuudesta. Listan laitteet edustavat otosta markkinoilla olevista malleista. Laitteita on testattu YLEssä vain niiden DVB-tekstityksen toiminnan suhteen. Lista löytyy internetistä täältä.

YLE lopettaa YLE Extra -kanavan ja sen tilalla lähetetään 1.1.2008 alkaen syksyyn asti YLE TV1:n ohjelmisto kiinteällä tekstityksellä varustettuna. YLE haluaa tarjota kiinteän tai ns. perinteisen tekstitystavan, koska se toimii kaikissa digitaalisissa vastaanottimissa. Katsojan ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä saadakseen kiinteän tekstityksen näkyviin TV1-kanavalla.

Mikäli käyttäjällä on digilaitteessa toistuva tekstitysongelma, kannattaa laitteen kieli- ja tekstitysasetukset tarkistaa. Mikäli asetukset ovat kunnossa, laitteen ohjelmistopäivitys korjaa tekstitysongelman useimmissa tapauksissa. Laitteistopäivityksiä kannattaa tiedustella laitteen myyjältä.