-Olen istunut ProComin johtokunnassa vuosina 2002-2003. Palaan johtokuntaan mielelläni ja erittäin tietoisena lähitulevaisuuden mahdollisuuksista ja haasteista. Yhteisöllisyys on entistä tärkeämpää kaikissa organisaatioissa. Raja-aidat viestinnän ja markkinoinnin alan liittojen ja myös yhteisöjen eri organisaatio-osien välillä ovat hämärtymässä, ja ammattilaisilta vaaditaan jatkuvaa kykyä ymmärtää muutosta ja uudistua, sanoo Sorainen.

Sorainen toimii tällä hetkellä toimitusjohtajana omassa viestintätoimistossaan Viestintä Ground Oy:ssä. Syksyyn saakka hän oli viestinnän johdossa ja johtoryhmän jäsenenä mainostoimisto Publicis Helsingissä. Hän on toiminut myös mm. Olympiakomitean viestintäpäällikkönä, Kimi Räikkösen lehdistöavustajana sekä toimittajana ja tuottajana eri tv-kanavilla.

Nykyinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori on toiminut ProComin puheenjohtajana seitsemän vuotta. Hänen aikanaan liitto on kasvattanut jäsenistöä ja monipuolistanut voimakkaasti jäsenistölleen tarjoamaa sisältöä. Hänen aikanaan on perustettu mm. oma koulutusyhtiö ja viestintäammattilaisten lehti Maine. Myös liiton taloudellista asemaa on vahvistettu merkittävästi.

-ProCom astuu nyt seuraavaan strategiseen kehitysvaiheeseen. Sirpaleista järjestökenttää tulee yhdistää ja viestinnän asemaa edelleen vahvistaa yrityksissä ja yhteisöissä. Anna Soraisen sopivuutta tehtävään tukevat hänen vankka yhteisöviestinnällinen osaamisensa, mutta myös kokemus markkinointiviestinnän maailmasta, hyvät mediasuhteet ja kyky luoda edustamalleen asialle julkisuutta ja näkyvyyttä, Vuori toteaa.

Uusia jäseniä johtokuntaan

ProCom uusi myös johtokuntansa kokoonpanoa vuosikokouksessaan. Uusia jäseniä ovat Anna Soraisen lisäksi toimituspäällikkö Tiina Niemi Tapiola-ryhmästä sekä viestintäpäällikkö Katri Riekkinen Metso Oyj:stä. Johtokunnassa jatkavat Rauno Heinonen (Alma Media Oyj), Jyrki Karasvirta (Viherjuuri Oyj), Susanna Kinnari (IIS Palvelut Oy), Juhani Lassila (Sulake Oy), Anna Lauttamus-Kauppila (Viestintävirasto), Sirkka Mäkeläinen (Helsingin Kaupunki), Juha Mäkinen (Metsähallitus) ja Sonja Soitinaho (Imageneering).

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n toiminnanjohtajana ja Procom Oy:n toimitusjohtajana jatkaa sapattivuoden jälkeen 1.1.2008 FK Elina Melgin.

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on yritys- ja yhteisöviestinnän ammattilaisten järjestö, joka edistää jäsentensä ammatillista kehittymistä ja lujittaa viestinnän asemaa. Jäseninä on noin 1 800 viestinnän parissa työskentelevää tiedottajaa, viestintäpäällikköä, -johtajaa, yrittäjää ja konsulttia.